DE WONING

Ooit gebouwd en bewoond door een gezin van 11 personen, lijkt het pand aan de Kralingse Plaslaan ‘op maat gemaakt’ voor Villa Kralingen. In het pand van bijna 500 vierkante meter hebben de 8 bewoners ieder hun eigen ruime kamer maar zullen vooral heerlijk kunnen samenleven in de ruime woonkamers op de begane grond en souterrain. In combinatie met de grote en beschutte achtertuin biedt Villa Kralingen vele mogelijkheden voor ontspanning en dagbesteding.

Om het pand geschikt te maken voor Villa Kralingen en haar 8 bewoners zijn relatief lichte verbouwingswerkzaamheden nodig geweest. In goed overleg met Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam zijn waar nodig (bouwkundige) maatregelen getroffen en voldoet Villa Kralingen aan de eisen van het Bouwbesluit (o.a. brandveiligheid).

Voor de begeleiding is een slaapkamer op de begane grond en zijn er 2 parkeerplaatsen op eigen terrein voor de deur.

Het karakter en de indeling van de woning heeft als consequentie dat in tegenstelling tot wat gebruikelijk lijkt te zijn voor nieuwe wooninitiatieven de bewoners van Villa Kralingen niet beschikken over een ‘eigen’ appartement/studio (met alle voorzieningen zoals een woonkamer, een slaapkamer, een douche, toilet, keukenblok).

Doordat er geen liftvoorziening is in de woning is Villa Kralingen niet geschikt voor mensen met een (zware) mobiliteitsbeperking.

Iedere bewoner heeft weliswaar zijn eigen ruime kamer (16 tot 20 m2) met (voor de meeste kamers) een eigen wasbak, maar de rest van de woonvoorzieningen (badkamer, keuken, toilet, woonkamer en terras/tuin) worden door de bewoners gedeeld.

Het karakter van de woning heeft een belangrijke impact op het leven in Villa Kralingen: je leeft er samen met je huisgenoten. Je hebt je eigen kamer, waar je alleen kunt zijn als je dat wilt, maar je leeft er in de gemeenschappelijke woonkamer/keuken, chill- en ontspanningsruimten in het souterrain of in de grote tuin. In die gemeenschappelijke ruimten is er sociaal contact met medebewoners, begeleiders en/of vrienden en familie.

Wat dat betreft lijkt het erg op het huis van een gezin of een studentenhuis. En net als in een gezins- of studentenhuis wordt van alle bewoners verwacht dat zij actief bijdragen aan het onderhouden van een fijne, warme en gezellige sfeer in het huis waar iedereen zich thuis voelt.

Het is belangrijk dat jongvolwassenen en hun ouders die geïnteresseerd zijn in Villa Kralingen zich goed realiseren waar ze voor kiezen als hun keuze op Villa Kralingen valt. Is men op zoek naar een woongroep waar sprake is van meer ‘zelfstandige’ studio’s/appartementen dan is Villa Kralingen niet voor hen.

DE LOCATIE

Het adres van Villa Kralingen zegt genoeg: Kralingse Plaslaan 39. Gelegen aan de Kralingse Plas en het aangrenzende Kralingse Bos is het een jaloersmakende plek om te wonen.

Wandelen of fietsen langs de plas of door het bos, voetballen of BBQ-en op de grasveldjes, zeilen, §zonnebaden en zwemmen in de zomer, schaatsen in de winter … niet voor niks is de Kralingse Plas een populaire plek waar Rotterdammers graag zijn. De bewoners van Villa Kralingen zullen er iedere dag van kunnen genieten!

De locatie van Villa Kralingen is ook in andere opzichten ideaal. Alle voorzieningen voor het dagelijkse leven zijn op loopafstand: supermarkten en winkels (Lusthofstraat, Oude Dijk). De nabijheid van openbaar vervoer (tram en metro) en uitvalswegen maakt het bovendien makkelijk voor vrienden en familie om een bezoek te brengen aan Villa Kralingen, of andersom natuurlijk…

De kers op de taart is de nabijheid van Stichting Bont waar veel van de bewoners van Villa Kralingen hun dag- en/of vrijetijdsbesteding hebben.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Benieuwd naar de ontwikkeling van Villa Kralingen? Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

    ik meld mij aan voor de nieuwsbrief van Villa Kralingen